Werkveld - Ökonomie

Liquiditätsanalyse

Diese Seite ist nur auf Niederländisch erhältlich.


Hoeveel liquide middelen heeft u op het einde van het teeltseizoen beschikbaar? Iedereen die ondernemer is zal zich daarmee bezig houden. Het is steeds vaker een must van uw financier om aan het begin zo een begroting te maken en deze ook te toetsen aan de realiteit die komen gaat.

Een goede liquiditeitsbegroting is gebaseerd op de potentie van het bedrijf gecombineerd met de bereikte resultaten uit het verleden. Het is nodig deze begroting te maken en deze te toetsen aan de komende ontwikkeling van uw rekening courant. Het doel is om tijdig bij te kunnen sturen indien het niet gaat zoals het moet of indien er investeringen worden gepland omdat het zelfs beter gaat dan gepland. Elke nieuwe investering heeft invloed op de liquiditeitsbegroting.

De grootste uitdaging is niet het opstellen van een liquiditeitsbegroting aan het begin van het jaar maar de grootste uitdaging is deze begroting elke periode weer te toetsen en op basis daarvan maatregelen te nemen. Soms is dit financieren en soms is dit investeren.

De adviseurs van Aelmans Tuinbouw Advies zijn zeer goed bekend met de discipline die het vergt om zowel de begroting te maken als ook wat er nodig is om regelmatig deze begroting te toetsen.

Mehr Infos?
Herr Ing. A.A.M. (Adrie) van Oerle Adviseur / financieringsspecialist 06 - 22 85 49 51
avanoerle@aelmans.com
Herr Ing. A.A.M. (Adrie) van OerleBekijk LinkedIn-profiel
 
Sehen Sie das gesamte Team Ökonomie ›


Aelmanstuinbouw.com maakt gebruik van cookies. Sluit deze melding